De tekst van het OT

De Biblia Hebraica Stuttgartensia is voor elke predikant en voor vele studenten theologie een begrip. De inleiding op eerdere edities, tot en met de vierde, geschreven door Ernst Würthwein (1909-1996), bood een inleiding op de tekstgeschiedenis van het Oude Testament, voor het laatst geactualiseerd in 1988. Deze is door Alexander Achilles Fischer (docent te Jena) geactualiseerd en bewerkt tot een zelfstandig boek: Der Text des Alten Testaments. De reden om tot deze nieuwe versie te komen is dat de vroege tekstgeschiedenis in een stroomversnelling is gekomen door de publicatie van de Qumran-rollen, die ook verwerkt worden in de volledig herziene Biblia Hebraica Quinta. Een aktuele inleiding dus op de tekstkritiek van het OT. Mooie foto’s van de belangrijkste tekstgetuigen complementeren het beeld.

Dit bericht is geplaatst in Bijbelwetenschap en Qumran met de tags , , . Bookmark de permalink.