Het verval van de katholieke zuil

De ontzuiling in Nederland is ongelooflijk snel verlopen, binnen enkele decennia, binnen een generatie. Het verval van de roomse zuil is wel het meest ontluisterend, tot op de dag van vandaag toe. Jos Palm, historicus en journalist voor o.a. Trouw en VPRO, spiegelt het proces binnen de geschiedenis van het gezin waaruit hij is voortgekomen: Moederkerk: de ondergang van rooms Nederland. Een Brabants gezin dat braaf in het Rijke Roomse Leven van start ging, maar dat de kinderen zag uitwijken vanaf de jaren 1960 naar de toen nog dogmatische SP. En ook de Kerk veranderde met het Tweede Vaticaanse Concilie. Het titelwoord Moederkerk slaat ook op de kerk van de moeder van de auteur.

Interview met Jos Palm

Bladeren bij Bol.com

Dit bericht is geplaatst in Kerkgeschiedenis en liturgiewetenschappen, Menswetenschap en religie met de tags , , . Bookmark de permalink.