Martelaren in de vroege kerk

Candida Moss, hoogleraar aan de University of Notre Dame, schreef een boek waarin ze de christenvervolging in de vroege kerk relativeert: The myth of persecution: How early Christians invented a story of martyrdom. Geen langdurige en systematische vervolging, maar incidentele gevallen die door de christenen zelf werden opgeklopt ter inspiratie en ondersteuning van de eigen gelederen. Het zij zo, maar in de reacties op internet vanuit de VS krijg ik de indruk dat het boek daar ook een rol speelt rond conservatieve christenen die menen dat ze te kort worden gedaan en zichzelf een martelaarscomplex aanmeten. Hoe dan ook, dit boek gaat over een nuancering in de vroege kerk.

Review by Robert M. Price

Bladeren bij Amazon

Dit bericht is geplaatst in Kerkgeschiedenis en liturgiewetenschappen met de tags , . Bookmark de permalink.